Cedric Latimer on Oulun Ynnin uusin vahvistus. Laitahyökkääjänä pelaava 198-senttinen Latimer siirtyy koripallon I divisioonan A-sarjassa pelaavaan Oulun Ynniin Korisliigan Lapuan Korikobrista. Ynnillä alkaa olla kasassa erittäin kova nippu pelaajia.

– Jokaiselle pelipaikalle alkaa olla kilpailua, mikä on erinomainen asia koko joukkueelle, toteaa Ynnin valmentaja Juha Valkama hyvillään.

Cedric Latimer on – kuten esimerkiksi Susijengin Shawn Huff ja Gerald Lee jr. – yhdysvalloista taannoin Suomeen saapuneen koripalloammattilaisen poika. Cedricin isä Erwin Latimer teki aikoinaan kovaa jälkeä voittaen Hyvinkään Tahkon joukkueessa SM-sarjan korikuninkuuden vuonna 1978.

Cedric pelasi juniorivuotensa pääasiassa pääkaupunkiseudulla ja lähti 19-vuotiaana isänsä kotimaahan pelaamaan yliopistokorista. Syksyllä 2010 hän tuli Suomeen ja Namika Lahteen, jossa hän pelasi vahvan kauden – siitä osoituksena valinta Korisliigan vuoden tulokkaaksi. Suomen juniorimaajoukkueissa nyt 27-vuotias Latimer on pelannut yhteensä 36 ottelua.

– Cedric on nyt pelaajana parhaassa iässä. Uran varrella on ollut jonkin verran loukkaantumisia, ja nyt hänelle on Oulussa tarjolla vastuuta ja mahdollisuus nousta omalle huipputasolleen, Valkama arvioi.

Latimer on pelannut Korisliigassa kaikkiaan 124 ottelua mukavalla 11,6 pisteen keskiarvolla. Levypalloja mies on napsinut melkein kuusi per peli.

– Hän on erittäin urheilullinen ja monipuolinenpelaaja, joka pystyy pelaamaan sekä kaarella että lähellä koria. Kokemus Korisliigasta ja Yhdysvaltain yliopistokoriksesta on koulinut hänestä kovan pelimiehen, Valkama jatkaa.

Cedric Latimer

Kuva: Kai Kilappa / Basket.fi

Cedric Latimer:

Syntymäaika: 30.7.1987
Kansalaisuus: Suomi
Pituus: 198cm
Pelipaikka: 3-4
Ammattilaisura:

2010-2011
Lahti (Korisliiga)
13.2 ppg / 5.8 rpg
2P: 55%, 3P: 32%, FT: 74%
* palkittu Vuoden Tulokas-tittelillä

2011-2012
Korihait (Korisliiga)
12.5 ppg / 5.4 rpg
2P: 53%, 3P: 28%, FT: 64%

2012-2013
Lahti (Korisliiga)
11.3 ppg / 5.2 rpg
2P: 53%, 3P: 31%, FT: 66%

2013-2014
Lapua (Korisliiga)
8.8 ppg / 4.3 rpg
2P: 45%, 3P: 30%, FT: 71%

Ynnin omat kasvatit, Vili Hautala ja Okko Manninen jatkavat joukkueessa myös ensi kaudella

– Vilin ja Okon jatko joukkueessa on erinomainen asia. Molemmat ovat Oulun omia nuoria, joilla parhaat vuodet ovat vielä edessä päin. Vili pääsi viime vuonna jo pelaamaan isoissa otteluissa ja omalla sinnikkäällä pelityylillään aiheuttaa vastustajalle vaikeita hetkiä. Okko on hyvä heittäjä ja on osoittanut nuoresta iästään huolimatta, että pystyy haastamaan kokeneempia pelaajia, Valkama kertoo.

Kokoonpano loppusilausta vaille valmis

Cedricin, Vilin ja Okon myötä Ynnin kotimainen pelaajapakka on melkein kasassa – joukkue neuvottelee vielä yhden suomalaisen Korisliigapelaajan kanssa. Kiikarissa on lisäksi yksi iso pelaaja, jota etsitään Yhdysvaltain suunnasta. Silläkin rintamalla ollaan jo kohtalaisen lähellä, sillä ”faksi on jo laulanut” eli sopimuspapereita on lähetelty. Kaksi jenkkivahvistusta, Brockeith Pane ja Lawrence Wright, saapuvat Ouluun syyskuun alussa. Samalla alkaa todenteolla valmistautuminen lokakuussa käynnistyvään divarikauteen.

Kauden 2014-2015 kausikortit ovat nyt myynnissä

Kausikortit 2014-2015Voit tehdä ennakkotilauksen nettisivujen kautta:
http://www.ynni.fi/liput/

VIP-KAUSIKORTTI
– 200 euroa
– Sisältää kaikki kotiottelut (runkosarja+playoffs)
– Istumapaikka kausikorttikatsomossa
– Ilmainen tarjoilu VIP-kahviossa puoliajalla

A-KAUSIKORTTI
– 100 euroa
– Sisältää runkosarjan kotiottelut
– Istumapaikka kausikorttikatsomossa
– Etuosto-oikeus playoffs-otteluihin omalle istumapaikkalle

B-KAUSIKORTTI
– 70 euroa
– Sisältää runkosarjan kotiottelut
– Istumapaikka kausikorttikatsomossa
– Alennusryhmät: opiskelija, työtön, varusmies, eläkeläinen