Siitä ei ole mahdottoman kauan. Kauden 2010 – 2011 päätteeksi Ynni nousi ykkösdivisioonaan, pitkälti vain noin kuukauden ajan joukkuetta vahvistaneen Aubrey Conerlyn johdolla.

Viimeksi Saksassa pelannut Conerly harjoitteli Suomeen palattuaan Lappeenrannan NMKY:n mukana. Conerly, 30, on kokenut pelaaja, koripalloilija parhaassa iässä. Ynnin lisäksi hän on ollut nostamassa useita seuroja Korisliigaan.

− Hän on näyttänyt, että hänen kanssaan voi menestyä. Conerly saa muut pelaajat näyttämään paremmilta. Hän löytää hyvin kuumat pelaajat, valmentaja Juha Valkama kuvailee älykästä pointtia.

Arvokasta apua kaikissa asioissa

Aubrey Conerly on pelipaikaltaan puhdas point-guard. Jacksonville-yliopiston kasvatti tulee kantamaan vastuuta hyökkäyksessä omien ratkaisujen ohella myös syöttötilastojen kohentelemisessa.

− Hän syötti Saksassa keskimäärin kuusi syöttöä pelissä. Meillä on tällä hetkellä joukkueena seitsemän syöttöä per peli, joten siinä on valtavasti korjattavaa, Valkama sanoo.

Conerly tulee olemaan myös suuri apu pelikentän ulkopuolisissa asioissa. Lukuisat pelivuodet Suomessa ja ylipäätään Euroopassa takaavat sen, etteivät täkäläiset käytännöt pääse yllättämään.

− Aubrey on suuri apu myös nuoremmille jenkeille. Lisäksi joukkueessa on vielä tuttuja pelikavereita ja fanit tuntevat pelaajan, Valkama muistuttaa.

Evansin korvaaja

Conerly saapuu Ouluun paikkaamaan Eric Evansia. Evans ei yltänyt kokonaiskuvassa odotetulle tasolle, mutta syyt siihen ovat monisäikeisiä.

− Kemiat hyökkäyspäässä eivät vain toimineet, eikä se ollut pelkästään Ericin syy. Hän on hyvä pelaaja, mutta ei löytänyt peliään missään vaiheessa, painottaa Valkama.

Joukkueen rakentaminen on valmentajan sanoin ikään kuin palapelin kokoamista, jolloin tärkeäksi aspektiksi nousee se, että pelaajat täydentävät toisiaan. Evansin pelatessa joukkueessa olikin liiaksi samantyylisiä pelaajia, mutta Conerlyn kanssa tilanteen pitäisi korjaantua.

Conerly saapuu tänään Ouluun ja ensimmäisen kerran paluumuuttajan otteita pääsee näkemään tulevana sunnuntaina, kun Ynnin vieraaksi saapuu Helsinki Seagulls !

 

Conerlyn syöttönäyte Ynnin paidassa:

Teksti: Perttu Räisänen

Kuva: Kaleva.fi