Oulun Ynni ei antanut sarjajumbolle saumaa Oulun Urheilutalolla. Ynni kaatoi Keravan selvin lukemin sunnuntaina Oulun urheilutalolla koripallon miesten ykkösdivisioonan A-sarjan ottelussa.

Pelinsä jengoilleen saaneen Ynnin ja lauantaina ensimmäisen voittonsa sarjassa ottaneen vierasjoukkueen tasoero oli selvä jo aloitusheitosta lähtien, ja Ynni vei 243 katsojan edessä pelin lopulta 109-78.

Jo etukäteen oli tiedossa, että Kerava ei heittopelissä ole sarjan kärkiporukoita. Tämä ei jäänyt ottelun alkuhetkillä eikä oikeastaan jatkossakaan kenellekään epäselväksi – vierasjoukkue heitti tolkuttoman määrän heittoja, jotka eivät olleet vanhaa sanontaa lainataksemme ”samalla seinälläkään”.

Ynni taas heitti alusta asti hyvin. Erityisesti Jemal Farmer nakutti palloa pussiin. Farmer, joka teki ottelussa 34 pistettä, heitti jo avauspuolikkaalla viisi kolmosta – joukossa yksi neljän pisteen hyökkäyskin, kun Chicagon mies laittoi onnistuneen kolmosen jälkeen vielä vaparinkin koriin.

Ynni johti peliä neljän minuutin jälkeen 13-0, ja vierasjoukkue oli purjeissa. Ynniltä nähtiin komeita suorituksia, hienoa heittopeliä ja tiivistä puolustamista, huippukohtana Santtu Keinosen riiston jälkeinen donkki ja virhe päälle – and one, niin kuin ammattikielellä sanotaan. Yhdentoista minuutin kohdalla Ynnin johto oli jo 25 pistettä.

Keravan Mike King sai siinä vaiheessa hieman juonesta kiinni ja upotti nopeaan tahtiin kolme kolmosta. Kerava nousikin parhaimmillaan 14 pisteen päähän, mutta sen lähemmäksi Ynni ei vieraita päästänyt, vaan karkasi pikku hiljaa taas horisonttiin. Suurin johto kotijoukkueella oli päätössummerin soidessa, 31 pistettä.

Corbin Thomas teki kaikki 19 pistettään ensimmäisellä puolikkaalla onnistuneilla vapareilla ja nostelemalla varmasti korin alta kuppeja, mutta heittipä mies yhden kolmosenkin – kauden toisen onnistuneen kolkkinsa. Jari Vanttaja heitti ottelussa kolme kolmosta ja kaikkiaan 21 pistettä.

Ennakolta oli myös tiedossa, että Kerava ottaa hyökkäyspäässä levypalloja, mutta sunnuntaina Ynni ei antanut eteläsuomalaisten juhlia sillä sektorilla. Kerava vei 10 hyökkäyslevypalloa, yli kuusi vähemmän kuin kauden kamppailuissa keskimäärin. Erityisesti Jari Vanttaja kaapi levyreitä (yhdeksän) oman korin alla.

Ottelu oli Ynnin alkurynnistyksen jälkeen aika rikkonainen. Virheitä vihellettiin molemmille joukkueille alusta alkaen tiiviissä tahdissa. Kerava ehti kerätä niitä 32, Ynni 25. Kahdeksalla miehellä liikkeellä olleen Ynnin miehistöstä aiemmissa otteluissa terävästi esiintynyt, mutta nyt vaisummin pelannut Otso Laakkonen ja Corbin Thomas lähtivät suihkuun viiden virheen vuoksi ennen ottelun päättymistä. Terävästi läpi ottelun haastanut Santtu Keinonen (11 pistettä) ehti kerätä neljä virhettä. Pallonmenetyksiä tuli Keravalle 24 kertaa, Ynnillekin 18 kertaa.

Ynnin pelaajista Vili Hautala upotti kuusi pistettä, ja Kristofer Clement puolusti paikottain erittäin ärhäkästi. Aubrey Conerly ei ollut oikein pelipäällä kummassakaan päässä kenttää, mutta sitä ei häneltä sunnuntaina tarvittu.

Ynni lähtee kolmen ottelun voittoputkessa joulukuuhun, jolloin joukkue kohtaa Forssan Koripojat ja Helsingin Seagullsin vieraissa sekä BC Nokian kotonaan. Erityisesti lauantaina 14.12. Oulun Urheilutalolla pelattava Nokia-ottelu on mielenkiintoinen – hurjalla materiaalilla liikkeellä oleva sarjan ennakkosuosikki haastaa loistovireessä olevan kotijoukkueen, Oulun Ynnin.