Korisdivarin kärkikahinoissa oleva Oulun Ynni vahvistui siirtoikkunan umpeutuessa kahdella pelaajalla. Valtteri Mäkäläinen ja Darrell Holmes ovat Ynnin mukana, kun joukkue taistelee nousta Korisliigaan.

Oulussa opiskeleva 22-vuotias Mäkäläinen on kuuluisaa koripallosukua – hänen isoveljensä Vesa ja Ville ovat tuttuja Susijengistä asti. Valtteria on pidetty jopa koko veljessarjan lahjakkaimpana pelaajana, mutta loukkaantumiset ovat häirinneet Valtterin uraa niin, että hän on sen jo kertaalleen lopettanut. Valtteri, joka on 190-senttisenä hieman lyhyempi kuin velipojat, on takamies ja Ynnin muiden takamiesten tavoin kova puolustaja.

– Valtteri pystyy tekemään palloskriineistä hyviä asioita hyökkäyspäässä, totesi Ynnin valmentaja Juha Valkama miehen hyökkäystaidoista Kalevassa.

Palloskriini tarkoittaa sitä, että iso mies tulee skriinaamaan eli estämään pallollisen pelaajan puolustajan työskentelyä, jolloin pallolliselle pelaajalle aukeaa tilanteita – joko syöttää tai hakea omaa heittoa.

Mäkäläinen on ollut talvella Ynnin treeneissä mukana. Hän pelasi Korisliigaa Lahdessa vuodesta 2009 alkaen, mutta lopetti uransa viime kauden jälkeen loukkaantumisten jälkeen, vain 21-vuotiaana. Nuoret miehet ovat monesti vähän hätäisiä, ja nyt on aika paluulle.

– Olemme yrittäneet saada hänet mukaan pitkin talvea. Hän on harjoitellut kanssamme kerran viikossa ja pitänyt itsestään huolta, Valkama totesi Kalevassa.

Valtteri Mäkäläinen on pelannut kaikkiaan viisi ottelua eri ikäkausien maajoukkueessa. Ynnissä hänellä on ainakin yksi entuudestaan tuttu pelaaja, sillä hän pelasi Lahdessa yhtä aikaa Jari Vanttajan kanssa.

Mäkäläisen lisäksi siirtorajan kynnyksellä Ynniin liittyi Darrell Holmes. Darrell on aikoinaan Suomessa pelanneen jenkkivahvistuksen (Darrell Holmes Sr.) poika, joka asui 9-vuotiaaksi Helsingissä ja on Yhdysvaltoihin muuttamisen jälkeen pelannut high school -korista Texasissa. Nyt tämä 185-senttinen nuori mies on tullut äitinsä kotiseudulle opiskelemaan. Holmes on käynyt totuttelemassa pohjoissuomalaiseen korikseen Kiimingin Riennossa, jossa hän on väläytellyt hyvää syöttö- ja heittotaitoa.

Ynnin seuraava kotiottelu on Oulun urheilutalolla lauantaina 21.3. klo 15, vastassa Honsu Basket.