Kuluvan kesän sateiset säät eivät liikoja häiritse, kun astuu Oulun Rantakadulla sijaitsevan Urheilutalon palloilusaliin, jossa Ynnin miesten edustusjoukkue pitää kesäharjoituksiaan. Tulevaan kauteen joukkue valmistautuu tuttuun tapaan osittain uudistuvalla pelaajistolla. Kuitenkin merkittävin muutos edelliseen kauteen nähden on tapahtunut vaihtopenkin päässä, kun oululaiselle korisyleisölle tuttu, tulisieluinen Jussi Eskola on ottanut päävalmentajan paikan. Korisreportterimme kävi kyselemässä tuoreen päävalmentajan kesäkuulumisia ja näkymiä tulevaa kautta silmälläpitäen.

Jussi, sinut on totuttu näkemään tuolla muiden herrojen seassa parketilla. Miten päädyit tänne fläppitaulun toiselle puolelle?

Viime kauden jälkeen tuntui siltä, että on aika lopettaa. Kroppa ei enää oikein pysynyt mukana ja aikaa kului liian paljon kuntouttamiseen. Kehittävä harjoittelu oli vaikeaa ja välillä todella turhauttavaa. Toki myös aika on perheen kasvun myötä kortilla ja samanlainen omistautuminen pelille ei enää tuntunut mahdolliselta

001
Sinut tunnettiin pelaajana, joka opasti joukkuetovereitaan aktiivisesti pelin tiimellyksessä. Kuinka valmentajan rooli eroaa tästä ja osaatko nimetä sen asian, joka vaatii itseltäsi eniten mukautumista uudessa roolissasi?

Kesäkuun alussa jätkien kanssa aloitettiin ja toistaiseksi en ole törmännyt suurempiin haasteisiin. Olen aina ollut kiinnostunut valmennuksesta ja kokonaisuuksista ja sen myötä on enemmänkin ollut helppoa sopeutua uuteen rooliin. Olen vielä niin alussa tässä hommassa, että vaikea sanoa enempää. Varmasti pelaaja Jussissa ja valmentaja Jussissa on paljon samoja piirteitä.

Asia selvä, jäämme mielenkiinnolla odottamaan miten debyyttikausi lähtee sujumaan. Mitä voit sanoa tulevan kauden joukkueesta, näin elokuun alussa?

Joukkue on suomalaisten pelaajien osalta koossa! Jenkit ovat vielä haussa, mutta eiköhän tilanne lähiviikkoina ala selkeytyä. Vaihtuvuutta on tulossa, mutta se on vain hyvä.

Miten kesäharjoittelunne on mielestäsi sujunut?

Erinomaisesti, suurinosa jätkistä on harjoitellut todella laadukkaasti kesän ajan ja kehitystä on tullut. Sen on aistinut myös ilmapiiristä, joka on ollut vaativa, haastava ja kilpailuhenkinen.

Okei. Valmentajat tunnetusti katsovat maailmaa hieman erilaisten lasien läpi, kuin kentällä raatavat pelaajat. Tämän takia kysymmekin kesäkauden treenikuulumiset myös joukkueen pelaajistoon kuuluvalta Kristofer Clementiltä. Miten kesä on sujunut, parketin ulkopuolella ja treenin puolesta?

Kesän osalta parketin ulkopuolella opiskelua ja kuukauden verran työntekoa. Kesätreenit tietysti siihen päälle. Harjoituksissa on käynyt hyvä määrä väkeä, kun junnujakin saatu mukaan myös. Liiat sateet eivät ole siis haitanneet.

Oliko sinulla kesäkaudelle lähdettäessä joitain henkilökohtaisia tavoitteita, asioita joihin halusit eritoten harjoittelussasi keskittyä? Ja moneskos kausi sinulla Ynnissä alkaa?

Kolmatta kautta lähden Ynnissä pelaamaan. Tämän kesän aikana olen keskittynyt hyökkäyspään pelaamiseen. Jussi on ollut apuna, kun on mietitty kehityskohteita hyökkäyspelissä ja näihin seikkoihin on paneuduttu. Coach J on ollut myös apuna kun on ajatuksen tasolla käyty läpi hyökkäyspään tilanteiden pelaamista.

Okei, korisreportteri on ainakin tykännyt Kriston aikaisempien kausien sähäkästä puolustusasenteesta. On siis mielenkiintoista nähdä, minkälaisia asioita kesäharjoittelu on tuonut hyökkäyspäähän. Minkälaisin miettein lähdet siis tulevaa kautta kohti?

Kahdella edellisellä kaudella yksilöt ovat saattaneet olla parempia, mutta joukkuepelissä on ollut parantamisen varaa. Tälle kaudelle odotukset joukkuepelin osalta ovat korkealla, eli tavoitteena on että yksittäiset pelaajat täydentävät joukkueen pelitapaa. Kesän harjoituksissa on tähän seikkaan kiinnitetty huomiota.

Kiitoksia Kristofer! Häiritään vielä valmentaja Eskolaa ja tiedustellaan, onko kauden aloituksesta vielä tarkempaa tietoa?

Kausi alkaa 3.10 vierasottelulla Korihaita vastaan! Sitä ennen on tiedossa muutama harjoituspeli, jos aikataulut saadaan kohdilleen.

Kori pieni
Jäämme siis odottamaan, minkälaiseen iskukuntoon joukkue loppukesän treenien seurauksena muokkautuu. Jo hetken treenejä seuranneena voi todeta, että asenne harjoituksissa on kohdillaan, valmentajan ja pelaajien tsempatessa toisiaan parempiin suorituksiin. Korisreportteri kiittää ja kuittaa.

Visa Viren